Mededelingen

Walking Football en joggen voor dames

Sport en bewegen voor ouderen op Sportpark Coendersborg in Groningen Zuid.
De voetbalverenigingen op Sportpark Coendersborg in Zuid Groningen bestaan om en nabij honderd jaar. Wij zijn Amicitia VMC, Blauw Geel ’15 en Oranje Nassau.

Deze clubs willen een volgende stap zetten in hun geschiedenis. Bestuurskracht, clubcultuur en het feit dat velen hier graag voetballen maken dit mogelijk. Dit is ook nodig, want de samenleving staat niet stil. We worden allemaal ouder en blijven langer fit. De clubs stellen zich open voor nieuwe doelgroepen, jongeren met of zonder beperking of achtergrond, maar zeker ook ouderen.

De clubs dragen met dit initiatief bij aan een “beter Groningen”. De zuidelijke stadswijken (Corpus den Hoorn Noord/Zuid, Hoornse Park/Meer, De Wijert Noord/Zuid, Helpman/Coendersborg/Villabuurt/Klein Martijn), kennen een relatief oudere bevolking en bijbehorende vormen van sociale eenzaamheid.

Twee deelplannen zijn inmiddels praktijk: Old Stars Walking Football en joggen voor dames.

De clubs stellen zich open naar de wereld. Voetbal verandert mee, wordt diverser: meer aandacht voor alternatieve vormen dan het voetbalspel, meer aandacht voor 7×7-toernooitjes, Old Stars walking football, maar ook aandacht voor sport en bewegen in de breedte.
De samenleving vraagt erom en de club stelt zich maatschappelijk op. En velden en accommodaties worden beter benut. De clubs ontwikkelen zich van een traditionele verticale club naar een moderne horizontale club!

De tijd is er rijp voor. We doen dit in samenwerking met de verenigingen op Sportpark Coendersborg, andere partners in Groningen Zuid en de gemeente Groningen. Dat levert meer uitstraling op en ook een aantrekkelijke exploiteerbare accommodatie, waarmee wij de toekomst in kunnen. Zeker weten.

To Top