Mededelingen

Versterking Vrouwen Amicitia VMC ligt op koers en zoekt nog ambitieuze dames!

Amicitia VMC is een vereniging die al vele jaren aandacht heeft voor het meiden- en vrouwenvoetbal. De club heeft nu 3 Vrouwenelftallen en wil voor volgend seizoen 2023-2024 een verdere groei realiseren.

Amicitia VMC speelt op sportpark Coendersborg aan de Helperzoom, aan zuidkant van de stad Groningen. Gezelligheid en vriendschap zijn kernbegrippen, maar het draait natuurlijk wel om onze gezamenlijk passie: het voetbal!

Seizoen 2022-2023 huidige elftallen De vrouwen van het 1e elftal komen dit jaar voor het eerst uit in de 3e klasse en staan en doen hier uitstekend mee om een plaats in de bovenste regionen. Een promotie via de nacompetitie kan zorgen voor een historische prestatie want de Amicitia vrouwen spelen dan voor het eerst in de 2e klasse. Wouter Criens is als trainer met behulp van een uitgebreide staf betrokken bij dit team. De vrouwen van het 2e elftal zijn na een moeilijk begin van de competitie in de 5e klasse steeds beter gaan spelen onder leiding van trainer-coach Ron Swinkels. Voor de winterstop stonden ook zij in de bovenste regionen. De huidige mix aan speelsters is divers in dit team, graag willen we speelsters in ontwikkeling nog meer mogelijkheden bieden.

De vrouwen van het 3e elftal zijn dit jaar voor het eerst bij Amicitia VMC komen spelen in de 5e klasse. Hoewel gezelligheid een belangrijke factor is, stappen ook zij vaak als winnaar van het veld en doen met nog 2 andere ploegen volop mee om het kampioenschap.

Mochten de kampioenschappen lukken, dan is het een zekerheid dat het dan volop feest wordt in de gezellige Amicitia kantine, die bekend staat om zijn 3e helft.

Seizoen 2023-2024

Voor volgend seizoen willen we graag nog minimaal één team toevoegen. Ons doel is om binnen de vereniging vrouwenteams van de 2e klasse t/m de 5e klasse te hebben, kortom voor ieders niveau is er dan een passend team met bijpassende staf. We willen gaan spelen met 2 selectieteams, namelijk het huidige Vrouwen1 plus een nieuw te vormen team. Ron zal zich verbinden als trainer van dit nieuwe selectieteam binnen Amicitia VMC.

We hebben uiteraard zelf speelsters en jeugd die zich kunnen ontwikkelen, maar zoeken ook speelsters die volgend jaar bij ons willen voetballen in de 3e klasse! We hebben al vanuit meerdere kanten verzoeken en aantal toezeggingen gekregen, maar we helaas zijn nog niet compleet voor een inschrijving volgend jaar. Amicitia is daarom op zoek naar ambitieuze, talentvolle of ervaren speelsters, die zich verder willen ontwikkelen onder leiding van onze gediplomeerde en ervaren trainers. Dus meld je aan bij ons!

Voor meer informatie zijn de trainers van Vrouwen 1 (Wouter M: 06-46765613) en Vr2 (Ron M: 06-47010984 ) telefonisch benaderbaar of kan er gesproken worden met de Dames-TC Maaike Slagter M: 06-48180701. Voor schriftelijke informatie kan gemaild worden naar: tc@amicitiavmc.nl

To Top