Nieuws

Nieuwsbrief Vrienden van Amicitia – maart 2017

Amice,

Het nieuwe jaar is alweer begonnen. Hopelijk zijn jullie al de grauwe weken, griepepidemieën, blue Monday en wat al niet meer goed doorgekomen en kunnen we er weer vol tegenaan het komende jaar. De Vrienden van Amicitia zijn in ieder geval alweer los na natuurlijk de jaarvergadering van begin januari en twee weken geleden een zeer geslaagd avondje Donar waarover hieronder meer. Ook de moedervereniging draait alweer enkele weken op volle toeren. Op de zaterdagen is het steevast beregezellig van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat met een hoop jeugdteams, damesteams en natuurlijk de senioren van de zaterdagafdeling. Het vlaggenschip zondag 1 is de competitie ook goed hervat met 2 knappe gelijke spelen tegen Germanicus en Raptim en een fraaie 0-3 overwinning op Helpman. Lijfsbehoud is het doel in de 2e klasse! Zaterdag 1 houdt een goede vierde plek.

In deze nieuwsbrief zal naast het avondje Donar worden stil gestaan bij enkele andere activiteiten die gepland staan op de korte termijn en zal natuurlijk worden afgesloten met onze vaste rubriek “Vriend van Amicitia”.

Avondje Donar
Donderdag 16 februari zijn we met een man of 25 naar een thuiswedstrijd van Donar gegaan. Voor diegenen die het basketbal in Groningen niet echt volgen. Het basketbal in Groningen bruist! Bij een thuiswedstrijd van Donar zitten gemiddeld 3100 toeschouwers wat voor Nederlandse begrippen uniek is. We werden ontvangen in de business lounge waar we een lekker kopje koffie konden drinken waarna we werden uitgenodigd om een leuke presentatie over Donar bij te wonen met ook de nodige spelregeluitleg. Daarna zijn we gelijk gaan zitten en zagen we een leuke (maar niet heel spannende) wedstrijd tegen Weert waarin Donar 2 of 3 maatjes te groot was. Daarna nog lekker geborreld in de business lounge, zeer geslaagd! Dus als deze gelegenheid zich nog een keer voordoet? Wees er dan bij!

Inloopmiddag woensdag 5 april aanstaande
Deze middag is met name bedoeld voor onze oudere leden. Geen muziek band, geen DJ, maar een rustig muziekje van Bach of Debussy, eventueel Cliff Richard of Trini Lopez. Desgewenst Conny Froboess of Francoise Hardy. Een woensdagmiddag van 14.00u tot ~17.00u om gezellig bij te praten in en om ons clubgebouw op de Coendersborg, bijvoorbeeld over de a.s. verhuizing van Jan Gibcus met zijn Corrie naar hun bakermat Groningen. We gaan de film vertonen van het kampioenschap en de promotie van Amicitia VMC naar de tweede klasse op dezelfde dag dat FC Groningen in Rotterdam de beker won. Er is gelegenheid tot klaverjassen. Er is een hapje en een drankje. Op het veld traint onze steeds maar groeiende jeugd. Een relaxed middagje voor de echte Amicitiaan + aanhang! Na afloop kunnen we bij voldoende belangstelling met elkaar gaan eten in de stad. Geef je op bij Marcel Winkels =>ammwinkels@gmail.com (Niet verplicht, wel handig).

 Schaaksimultaan 21 april as.
Voor de enthousiaste schakers onder ons organiseren wij een schaaksimultaan met de Vrienden van Amicitia met medewerking van de kampioen Schaakvereniging Eelde/Paterswolde. Deze schaaksimultaan zal worden gegeven doorinternationaal meester Joris Brenninkmeijer. Dit alles zal plaats vinden op vrijdag 21 april aanstaande vanaf 20.00u in de kantine van Amicitia VMC. Aanmelden kan bij Wim Bodewes (wim.bodewes@gmail.com).

Fietsweekend begin september 2017
Voor het fietsweekend van de Vrienden van Amicitia grijpen we terug op de nostalgie van de jaren 80. Nog voor Maastricht, Zwolle, Zutphen en vele andere steden vond het “potverteren” plaats op Ameland. Van 8 tot en met 10 september willen we alle Vrienden van Amicitia uitnodigen om samen een weekend uit te waaien op dit prachtige eiland. Details over kosten en accommodatie maken we bekend zodra we weten hoe groot de groep ongeveer wordt. Wanneer je mee wilt, ook als je het nog niet helemaal zeker weet of als je nu al zeker weet dat je een goed excuus hebt om niet mee te gaan, laat me dat dan zo snel mogelijk weten door een mail te sturen naar c.boon@home.nl. Suggesties over de invulling van dit niet-te-missen-weekend zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Here Comes the Summer 2017
De uitnodiging voor het fraaie festival op Vlieland – Here comes the summer – heeft nog geen hele grote respons opgeleverd. Misschien dat de datum zo eind april wat ongelukkig uitkomt. Enfin, mocht iemand zich alsnog bedenken dan moet men Hans Bodewes even bellen of mailen. Als Hans dan gelijk doorpakt dan zal het nog wel lukken om tickets te krijgen, de boot te reserveren en een logies/plekje te regelen. (06-21248893/hjbodewes@gmail.com) En anders volgend jaar nieuwe kansen, toch?

 Vriend van Amicitia
Na de aftrap van onze bestuursleden in de vorige nieuwsbrieven, is deze keer de beurt aan onze illustere leden Nick Abeln, Mike Baalmans en Frans van Bakelen.
Wat betekent Amicitia VMC voor jou Nick?

Mijn jeugd (jaren ’50-’60) werd voor een belangrijk deel ingevuld door het voetballen bij Amicitia. Met drie oudere broers voor me was er eigenlijk geen andere keuze dan de RK club aan de Esserlaan.
Destijds (1957) mocht je pas met tien jaar lid worden en kwam je in de C-junioren. Via B-4 naar B-1 waar zich een kampioenselftal ontwikkelde dat praktisch tot de senioren bij elkaar bleef en de A-junioren naar de jeugdselectie klasse bracht.

Zie foto hieronder uit het jubileumboek 1929-1979.

Ik herinner me doelcijfers in B1 van 116 – 9 in 14 wedstrijden en 145 – 11 bij de A4…. met zeges van 29-0 en 23-0. Na een aantal jaren in het tweede elftal was de lol er een beetje van af, blessures, andere sporten.
Later in mijn werkkring in Glimmen heb ik dáár nog 2 jaar gevoetbald met collega’s, maar dat had niet de klik die ik bij Amicitia had. Nog steeds sla ik de maandagmorgenkrant eerst op om te kijken wat mijn club heeft gedaan, tweede klasse nu! Vorig jaar strikte Wim Bodewes me (weer) voor de afdeling van de voetballers van weleer. Door datzelfde clubje enthousiastelingen ook nog gestrikt voor de jubileumband, waar ik dezelfde sfeer weer proefde. Kortom, Amicitia blijft altijd MIJN club.

Welke sport doe je nu Mike?

Ik speel zelf zaalvoetbal in zzv REUZ 5 (Mannen zaal recreatie 4-e klasse 06), en ik ben trainer/coach van zvvREUZ 1 (Mannen Zaal (landelijk) Topklasse F).

 

Waar herkennen we jou aan Frans?

Langs de lijn of in een stadion kijkt Frans altijd naar spelers die de bal niet in bezit hebben…….. Alleen mensen die heel goed kunnen observeren, zien hem uit zijn ooghoeken en maar de helft van de speeltijd naar de bal-speler kijken. Degenen die dat waarnemings-vermogen niet hebben, zie je soms denken dat Frans naar een schaakwedstrijd staat/zit te kijken. Alsof die laatste sport iets anders is dan voetbal!

 

 

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Vrienden van Amicitia,

Willem Winkels

Toelichting Programma 2017

Voor jullie ligt een uitgebreid voorstel met activiteiten voor het komende jaar. De details per activiteit zullen steeds ongeveer twee maand tevoren worden gecommuniceerd.
Bij meerdere activiteiten zoals bijvoorbeeld bij Donar, de wijnavond en de bieravond willen we graag een aankleding regelen met een drankje met een hapje of met eten.

Aan alle activiteiten hangt een bedrag (zie begroting 2017), maar bij de meeste activiteiten wordt een aanvullende bijdrage gevraagd om de kosten in de hand te kunnen houden!
Voor de activiteiten is in totaal €1850 uitgetrokken. Afhankelijk van de aanmelding per activiteit kan binnen dit totaalbedrag geschoven worden.

Toelichting Programma 2017      

 Mei

Nader te bepalen datum                                         Wijnavond      

Toelichting:

We zijn met 2 adressen in gesprek over de mogelijkheden en kosten. Meestal erg gezellig en leerzaam met een lekker stukje kaas of worst.

Juni

Nader te bepalen datum                                Inloopmiddag/avond       

Juli                                           

Nader te bepalen datum                                               Pubquiz

De pubquiz in het voorjaar was een succes, veel belangstelling en erg gezellig .

September                                 

Nader te bepalen datum                               Inloopmiddag/avond

Medio september                                                    Fietsweekend

Toelichting:

We willen deze traditie in ere herstellen en dus weer een fietsweekend organiseren en daarvoor hebben we de medewerking van Cees Boon gevraagd! In het verleden waren dit altijd prima weekenden met een biertje en lekker eten in een mooie fietsomgeving.

Oktober                                    

Nader te bepalen datum                               Inloopmiddag/avond

November

Nader te bepalen datum                                            Bieravond

Toelichting:

Als jaarafsluitingsactiviteit  willen we een bieravond organiseren en daarvoor zijn we o.a. in gesprek met Baxbier. We hebben zoals duidelijk nog even de tijd om te kijken hoe en wat we met hun kunnen regelen. Dit kan erg gezellig kan worden met een groep Vrienden van Amicitia.  Zij hebben ongeveer 10 soorten speciaalbieren met een gezellig cafe wat ze nog steeds aan het verbeteren zijn.

To Top