Wedstrijdverslagen

Zaterdag 5 pakt punt.

Waar Amicitia zaterdag 5 al maandenlang haar laatste plaats in de competitie consolideert, heeft het een slechte zaak gedaan in de strijd om directe degradatie: er werd maar liefst één heel punt verdiend tegen de nummer twee LTC. Door dit ene punt komt de een na laatste plaats in het vizier, waardoor directe degradatie in gevaar komt.
In het verre Assen, na een lange schoolreis langs illustere dorpjes met namen als Ubbena, Rhee en  de Punt, kwam de spelersbus aan in de Drentse hoofdstad. Om het teamgevoel nog verder te doen stijgen, huurde het team een spelersbusje ter grote van een koekblik in om uiteindelijk compleet uitgemergeld de schitterende accommodatie van LTC te bereiken.

De brakke kopjes werden bij elkaar gestoken na een schitterend bezopen gala, waarna het nu al de meest memorabele wedstrijd van de afgelopen tien jaar kon aanvatten. In een enerverende wedstrijd kwam Amicitia op voorsprong dankzij Rein, die na een scrimmage de bal op geweldige wijze in de kruising deed belanden. Op slag van rust werd de gelijkmaker genoteerd door de veelal correct fluitende arbiter. Niet snel na rust leek Amicitia rijp voor de sloop, 2-1. Toch toonde de hekkensluiter en topkandidaat voor de laatste plaats veerkracht door na een snelle aanval over veel schijven de spanning in de wedstrijd terug te brengen: 2-2 door Sjoerd.

Na opmerkingen over de leiding, na nog meer opmerkingen, na nog meer opmerkingen en na daadwerkelijk nog meer opmerkingen over de leiding vond de scheidsrechter het nodig een directe rode kaart te trekken voor een LTC’er, waarna Amicita de spanning in de wedstrijd terugbracht door een tegengoal toe te staan. Na een geweldige terugspeelbal op de keeper dacht Amicitia dé kans te krijgen op de verdiende gelijkmaker, maar de scheidsrechter vond dat de rode kaart in Amicitia’s voordeel al een groot cadeau op zich was.
Net toen Amicitia zich zeker gespeeld dacht te hebben voor 0 punten, kreeg het team toch een penalty mee in de allerlaatste minuut. Aanvoerder Bram nam de verantwoordelijkheid op zich en schoot, na eerst een fenomenaal hupje te hebben geïntroduceerd tijdens het nemen van een strafschop, de 3-3 op de borden.

De terugreis over nog meer schijven dan tijdens de aanval die tot de 2-2 leidde, is het vermelden niet waard. Op alle tegendoelpunten na had Amicita deze wedstrijd prima kunnen winnen.

To Top