Junioren

De jeugd betreedt het veld weer, de zon begint te schijnen

 

Na een periode met heel veel zaalvoetbal was het voor bijna elke jeugdploeg weer tijd om de schoenen aan te trekken om het veld op te gaan. De harde ondergrond werd ingewisseld voor dan wel een gewoon, dan wel een rubberen grasveld. Dit geen, wat logisch is met zoveel teams, met wisselend succes.

Het oudste team wat in actie mocht komen was de MO15-1. Zij moest in een thuisduel het hoofd buigen voor Zuidhorn MO15-1. Het werd 0-3. Ook MO15-2 wist geen goal te maken. Dit op bezoek bij Potetos MO15-1. De wedstrijd eindigde in 5-0.

SC Stadspark JO13-1 wist JO13-1G flink aan te pakken. De wedstrijd eindigde in 6-0. ST Amicitia VMC/Oranje Nassau JO13-2 moest de overwinning helaas net laten aan SJO ’t Hogeland JO13-1. Het werd 4-5.

JO11-2 wist wel een overwinning te noteren. Zij won haar thuisduel met 4-3 van SC Stadsparkt JO11-2. Ook JO11-3 hield de punten in eigen huis. In een doelpuntrijk duel werd met 9-4 van Helpman JO11-6 gewonnen. JO11-4 hield een punt over aan het uitduel bij Gorecht JO11-5. De wedstrijd eindigde in 3-3. Veel punten voor de JO-11 teams dus, die ook al prijzen in de zaal binnen wisten te slepen.

Leider Rico (JO11-2) moest meerdere pennen gebruiken om zijn totale verhaal op papier te zetten, maar dat wordt alleen maar gewaardeerd (ook de bijgevoegde foto’s komen uit deze wedstrijd en zijn genomen door Dennis van der Honing):

Kort stukje Jo11-2. De eerste wedstrijd van jo11-2 op sportpark Coendersborg eindigde in een spannende maar verdiende 4-3 overwinning op Stadspark. Na het behalen van het kampioenschap in de zaal, moesten de boys in de eerste helft nog even wennen aan de grote ruimtes die ze kregen. Waar Stadspark nogal vaak het kick and rush spel hanteerde, wilde de opbouw en samenspel van Amicitia nog niet erg lukken. Met een 1-1 ruststand werd kort maar duidelijk een ander strijdplan gemaakt en de 2de helft leidde tot een prachtig spektakel met zo af en toe behoorlijk samenspel maar ook strijd. De wil om te winnen straalde van alle koppies en resulteerde uiteindelijk een 4-3 overwinning voor Amicitia. Ook Stadspark verdient een pluim want naast de sportieve sfeer was het gewoon ook een spannende wedstrijd. De goed leidende scheids Patrick van zaterdag 2 (hulde voor sowieso alle senioren die de jeugd een x fluit!) hoefde maar 2x te fluiten: voor de rust en voor t eind. Een mooie start van de 2e helft van het seizoen.

JO10-1 had in Actief JO10-4 een pittige tegenstander. De wedstrijd eindigde in 0-8. JO9-1 draaide deze score ongeveer om en versloeg Actief JO9-1 met 9-0! Over deze laatste wedstrijd schrijft leider Bart het volgende:

JO9-1 is weer los op het veld na de zaalwedstrijden. Actief JO9-1 werd met 9-0 verslagen: het mooie aan deze wedstrijd was dat iedereen een goaltje heeft meegepakt en door goed keeperswerk werd de 0 gehouden.

Van de rest van de jeugdteams werd nog een weekend rust geëist. Niet gevreesd, het seizoen duurt nog lang! 

To Top