Competitiewedstrijd

Amicitia VMC ruim langs NWVV

Zaterdag stond  voor Amicitia VMC de  thuiswedstrijd tegen NWVV op het programma.  Waar de Groningers in de heenwedstrijd met kunst en vliegwerk 3 punten mee naar huis namen (4-5 ), bleken ze nu duidelijk een maatje te groot.

De thuisploeg startte gretig, wat al in de 3e minuut resulteerde in de openingsgoal van Cees-Jan Diepeveen.  Hij was alert bij een voorzet vanaf rechts en kopte met een boog over NWVV-doelman Kloppenburg. Dit betekende voor Diepeveen, eerder nog uitkomend voor VIBOA, zijn honderdste doelpunt in competitieverband.

Even later  kwam NWVV er twee keer  gevaarlijk uit via de linkerflank maar  schoten gingen voorlangs en op de paal.  Amicitia kreeg vervolgens nog een goede kansen  via Swabedissen,  Burgler en Diepeveen, maar het moest wachten tot de 29e minuut op de 2-0.  Thomas Mirck was op dreef en leverde 2 prima voorzetten die door respectievelijk Burgler en Broekema werden binnengewerkt, zodat er met een 3-0 op het scorebord gerust kon worden.

 Coach Zwart gaf in de rust aan allerminst tevreden te zijn en bracht onder meer het gemiste aantal kansen ter sprake. Jelmer Preenen nam deze informatie ter harte en schoot 3 minuten na de hervatting de 4-0 binnen en brak hiermee tevens het verzet van de gasten.  Amicitia vond het blijkbaar nog niet genoeg en bleef de aanval zoeken en zag de score verder uitlopen via Broekema die zijn 2e van de middag maakte. Dat het met de concentratie wel goed zat bewees ook verdediger Marijn van Wieringen. Bij een corner belandde de bal voor zijn voeten en zo kon ook hij zijn eerste seizoenstreffer gaan vieren. Dit was meteen zijn laatste wapenfeit, want hij werd nog voor de aftrap gewisseld voor Menno van der Keur. Eerder al kwam Otto Meekel na maar liefst 1,5 jaar blessureleed weer binnen de lijnen. In het laatste kwartier wist Amicitia nog 3 maal te scoren. Cees-Jan Diepeveen maakte goal 101, maar het waren Menno van der Keur en Niels Burgler die de handen op elkaar kregen met schitterende treffers.

 Volgende week wacht het belangrijke uitduel met Angstgegner HS’88 in Hoogezand.

To Top