Junioren

Amicitia JO11-1 bekert weer een ronde verder na overwinning op NEC Delfzijl JO11-2

Door een overwinning op Grijpskerk, had Amicitia VMC JO11-1 zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker. De loting wees uit dat we thuis tegen NEC uit Delfzijl mochten aantreden. Voor de winterstop zaten die bij ons in de competitie. Zij werden 1e, wij 2e. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Na een goede warming up begon Amicitia fanatiek aan de wedstrijd. Door goed vooruit te verdedigen werd de druk op NEC gehouden. Toch kwam NEC er soms door de fysiek sterke spits sterk uit en dit resulteerde uiteindelijk ook in de 0-1. Amicitia ging daarna nog fanatieker spelen en dit resulteerde in een aantal kansen en corners maar de bal wilde er niet in. NEC bleef gevaarlijk in de omschakeling en kreeg ook een corner. Deze werd echter goed verwerkt en na een aanval via Quinn, Stijn en Jelmer kwam de bal bij Lowie, die na een mooie kapbeweging de bal hoog in de goal schoot. 1-1.

Na de pauze bleef Amicitia de bovenliggende partij. Helaas viel Elmer uit nadat hij zijn knie verdraaide maar de rest van het team bleek kansen creëren maar de bal wilde er niet in. De uitstekend leidende scheids floot voor het einde van de wedstrijd en dus moesten penalty’s de beslissing brengen. Na een mooie redding van Levi, mocht Quinn uiteindelijk aanleggen voor de beslissende penalty en hij schoot hem mooi en hard in. Blijdschap bij het team en een terechte beloning voor het goede voetbal en het harde werken. En door naar de laatste 16 van noord Nederland. Volgende ronde: uit tegen Stadskanaal op woensdag 9 mei.

To Top