Wedstrijdverslagen

Zaterdag 1 nipt langs Tiendeveen (2-1)

 

Amicitia VMC boekte afgelopen zaterdag een onverdiende, maar zeer belangrijke overwinning op het Drentse Tiendeveen.  Het behalen van de nacompetitie blijft door deze winst in zicht, al ging het niet zonder slag of stoot.

 Een maand geleden troffen beide ploegen elkaar overigens ook al. In Tiendeveen bleef Amicitia uiteindelijk steken op 1-1 en miste het bovendien nog een strafschop in de laatste minuut.  De return vertoonde overeenkomsten met de heenwedstrijd. Net als toen bleek het venijn in de staart te zitten.

Bij Amicitia VMC ontbraken de vaste krachten  Cees-Jan Diepeveen en Otto Mekel, maar  kon de ploeg na weken blessureleed wel weer beschikken over Thomas Mirck. Hij ontpopte zich meteen als man of the match door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

In de eerste helft kregen beide ploegen een aantal kansen, maar was het Tiendeveen dat via een vrije op de lat het dichtst  bij de 1-0 was.  Thomas Mirck deed dit aan de kant van Amicitia, maar zijn schoten ging voorlangs zodat er met 0-0 gerust werd.

Na een fikse regenbui tijdens de onderbreking kwam Tiendeveen scherp uit de kleedkamer, wat gelijk resulteerde in een tweetal goede kansen. Het was echter Amicitia VMC dat in de 53e minuut de score opende via Thomas Mirck. Lang kon de thuisploeg niet  van de voorsprong genieten, want na 5 minuten lag de gelijkmaker al achter doelman Braams. Tiendeveen rook bloed en besloot er nog een schepje bovenop te gooien, temeer omdat de krachten bij Amicitia langzaam wegvloeiden.  Het kreeg ook een aantal uitgelezen mogelijkheden om het duel in het slot te gooien, maar er werd slordig met de kansen omgesprongen.  Aan de kant van Amicitia had Niels Burgler nog de winnende treffer op zijn schoen, maar zijn inzet miste precisie.

In de 91e minuut gooide de equipe van Zwart/Iedema er nog een slotoffensief uit. De vele regen had ervoor gezorgd dat een Tiendeveen verdediger uitgleed en Jeroen Knol de bal via de rechterkant uiteindelijk bij Thomas Mirck bezorgde.  Hij wist wel raad met dit buitenkansje en dompelde Tiendeveen in diepe rouw.

Volgende horde is Sweel, dat zaterdag 12 mei te gast is op sportpark Coendersborg.

To Top