Wedstrijdverslagen

45+1 is kampioen na zegereeks in Peize en laatste officiële wedstrijd Ronald Westers

foto van Bert Talens.

Het verslag wordt afgetrapt met het grote nieuws van de vrijdagavond. De eerste kampioen is namelijk binnen! Het, met alle respect, in competitieverband oudste actieve elftal is kampioen geworden. Amicitia VMC 45+1 wist het kampioenschap te behalen in de eerste klasse! Proost heren. De bijgevoegde foto geeft de trotse heren weer. Verder eindigde 35+1 de competitie als derde van de vijf, 35+2 las vierde van de vijf en VR3 spijtig als laatste van de vier. Aankomend seizoen lekker blijven voetballen mensen! Dat geldt niet voor Ronald Westers. Ronald heeft besloten zijn handschoenen aan de wilgen te hangen.

Vrouwen 1 liet zien hoe het moest en nam keurig de drie punten mee, nadat zij op bezoek waren geweest bij Gomos VR1. Heel verrassend was dit niet, Gomos VR1 stond één na laatste in de competitie. Desondanks de vrije zaterdag was er teleurstellend nieuws voor zaterdag 1. Door resultaten op andere velden haalde zij de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse niet. Zondag 1 spaarde de beentjes voor de play-offs. Zij moesten diep door het stof op bezoek bij LSC.

De keurige 3-5 overwinning van VR1 bracht het team naar een zevende plaats in de competitie. Met nog drie potjes te gaan is het nog mogelijk om de vierde stek te halen. VR2 maakte het spannend in eigen huis, maar verloor helaas nipt van TKB VR8 met 3-4.

Zaterdag 1 speelde niet, maar kende toch een teleurstellende middag. Door de 3-1 overwinning van CSVC op HS’88 liep de ploeg van trainer Jakob Zwart de play-offs voor promotie mis. 

Ronald Westers neemt als voetballer afscheid van Amicitia VMC

Zondag 2 leverde een keurige prestatie door met grote eenvoud af te rekenen met HSC 2. De einduitslag van 0-3 was in meerdere opzichten bijzonder. Dit mede omdat Ronald Westers aan heeft gegeven na dit seizoen te stoppen met het verdedigen van het doel van zondag 2 en hiermee zijn laatste wedstrijd speelde voor Amicitia VMC. Ronald Westers heeft jaren, maar dan ook jarenlang gekeept voor Amicitia VMC. Voor degene die het niet weten, Ronald is jarenlang de trouwe sluitpost geweest van zondag 1. Dit is natuurlijk een veel te kort bericht om clublegende Ronald te eren. Hier komen de Vrienden van Amicitia en de vereniging zelf, later op terug. Wordt vervolgd!

Zondag 3 maakte het spannend tegen GSAVV Forward 4. De wedstrijd eindigde in 3-3. Zondag 4 kreeg een flink pak rammel van Velocitas 1897 2. Er vielen maar liefst vijftien doelpunten, waarvan elf voor Velo: 4-11.

Op zaterdag speelde zaterdag 3 best aardig, maar ging Helpman 3 er met de winst en het kampioenschap vandoor. De pot eindigde na een dubieus gegeven strafschop in 2-3. Zaterdag 4 kreeg voetballes van Potetos 2. Tegen de nummer 3 van de competitie werd het maar liefst 11-0.

Wie ook voetballes kreeg was zondag 1. De jongens spaarden hun benen en lieten het lopen, met een 10-1 verliespartij als resultaat. Aankomende week wacht Bolsward voor de nacompetitie: kom ALLEN de ploeg van Joop van Dalfsen aanmoedigen, om zo hen in de tweede klasse te laten blijven.

To Top