Junioren

Niet alleen wedstrijden, maar meerdere activiteiten weerhouden jeugd van ‘voetbalvakantie’

 

Natuurlijk was er lekker even een weekje vrij van school voor de jeugd. Echter betekende dat in eerste instantie dat ook de voetbalschoenen een week in de kast moesten blijven. Dat kwam er uiteindelijk niet helemaal van. Er werden verschillende wedstrijden gespeeld en ook de circuittraining voor de jeugd bracht hier verandering in aan.

Beginnend met dat laatste, de circuittraining. Hiervan deed Maaike verslag, die actief is binnen de jeugd van onze favoriete amateurvereniging (wederom hulde):

‘Afgelopen woensdagmiddag (woensdag 2 mei) was er voor de jeugd van de puppies, JO8, JO9, JO10 en JO11 door een aantal trainers een gezamenlijke circuit training georganiseerd. 
Er waren bijna 30 kinderen die zich hier voor op hadden gegeven. In kleinere groepjes met verschillende clubgenootjes hebben deze jongens en meiden onder andere schiet-oefeningen, een estafette, een slalom en een dribbelspel gespeeld. 
 
Er zijn deze middag een hoop nieuwe contacten tussen kinderen uit de verschillende jeugdteams gelegd. Het was prachtig om te zien hoe de kinderen elkaar hielpen en van elkaar leerden.
Als afsluiting is er voor het eerst op groot veld een partij gevoetbald. Al met al een zeer geslaagde middag!’ 

Daarbuiten om gaf JO17-1 haar tegenstander weer eens voetballes. SJO Pekela 2000 JO17-1 kreeg onze JO17-1 op bezoek. JO17-1 liet er geen gras over groeien en zegevierde op Bevrijdingsdag met maar liefst 0-10. Een prachtig resultaat voor de ploeg van Jelle Tamminga.

JO13-1G speelde de derby tegen Oranje Nassau JO13-1. In de ‘thuiswedstrijd’ moest zij het hoofd met 0-5 buigen. Verder kwam alleen JO10-1 nog in actie. Op bezoek bij het fysiek sterke Engelbert JO10-1G werd spijtig genoeg met 5-2 verloren.

Overigens liet onze Jhonathan van JO11-4 zich ook gelden afgelopen week. Jhonathan pronkt namelijk op de cover van het Junior Clubblad van FC Groningen (zie bijgevoegde foto, waar Jhonathan in het oranje op te zien is).

Aankomend weekend sta er weer een volledig programma op de rol. Dan zal er ook weer een langer jeugdverslag volgen. 

To Top