Bestuur

Verkenning duurzame samenwerking jeugd Coendersborg

 

Beste voetbalvrienden, (jeugd)spelers en ouders,

Het voetbalseizoen is alweer een mooi stuk op weg maar er staat ook nog voldoende moois op het programma. De komende periode staat ook bij de jeugd van onze club in het teken van het afronden van de competitie en het spelen van toernooien. Een mooi moment om even terug te kijken en vooral ook vooruit te kijken.

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al wel in de ‘wandelgangen’ gehoord hebben {of op het veld hebben gezien} is er afgelopen periode bij een deel van de jeugd sprake van een samenwerking tussen Amicitia VMC, CVV Oranje-Nassau en Blauw Geel ‘15. Deze samenwerking is aangegaan om elkaar als clubs te kunnen versterken en ondersteunen. Soms waren er bijvoorbeeld simpelweg te weinig spelers om een team te vormen en daarin hebben we elkaar als clubs de hand kunnen reiken. Ook bij de bezetting van trainers en overige vrijwilligers is een samenwerking van meerwaarde gebleken en met de huidige grootte van beide clubs is een samenwerking financieel gezien welhaast onontkoombaar. Samenwerking maakt het ook mogelijk om ook in de wijk het jeugdvoetbal meer gezicht te geven!

Afgelopen periode heeft ons juist geleerd dat het geleidelijk samenvoegen van de jeugd van grote meerwaarde is voor de clubs.

Het leek ons goed deze ervaring met jullie te delen en jullie tevens op de hoogte te brengen van feit dat we momenteel gezamenlijk onderzoeken hoe we samenwerking binnen de jeugd kunnen verbeteren en uitbouwen. Vooruitkijkend zien we dus een mooie, breder gedragen toekomst voor de jeugd! De verkenning om te komen tot duurzame samenwerking wordt volledig ondersteund door de besturen van onze drie verenigingen, de KNVB en Huis voor de Sport. De intentie is uitgesproken toe te willen werken naar samenwerking met de gehele jeugd (met ingang van 2018/19 wordt om administratieve/praktische redenen deze intentie in een KNVB-overeenkomst SJO1 vastgelegd).

Met sportieve groet,

Jeugdcommissies en besturen van

Amicitia VMC, CVV Oranje-Nassau en Blauw Geel ‘15.

To Top