Bestuur

Cursus Sportblessures voor spelers/trainers Amicitia VMC

Al enige jaren organiseert Huis voor de Sport Groningen de populaire cursus Sportblessures, voorheen bekend als EHBSO. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de belasting en belastbaarheid van de sporter. De deelnemers leren een blessure te beoordelen en eerste hulp bij sportongevallen toe te passen. Ook wordt ingegaan op de nazorg die eventueel verleend moet worden aan de sporter. Een gekwalificeerd sportfysiotherapeut van Medisch Centrum Zuid zal in theorie en praktijk uitleg geven over hoe er gehandeld moet worden bij een ongeval.

De cursus duurt één avond van ongeveer 3 uur. Iedereen die te maken heeft met sport mag deelnemen aan deze cursus. Dat kan zijn als trainer, begeleider of een ouder van een jeugdlid. Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Als bestuur zetten we in op deelname van tenminste één of twee spelers per (senioren-)team, m.n. die teams waarin elementaire kennis van sportblessures niet meteen voor handen is. We kunnen daarmee op het veld een goede eerste zorg bij blessures borgen.

Met Huis voor de Sport is overeengekomen dat bij voldoende belangstelling en aanmeldingen de cursus ook in onze kantine kan plaatsvinden, maar vooralsnog vindt de cursus op onderstaand adres plaats.

Cursusgegevens

Datum:                Woensdag 10 oktober 2018
Tijd:                     19.00-22.00 uur
Locatie:                Clubhuis B.S.C Caribe
Adres:                  Sportpark Corpus den Hoorn
                             Laan Corpus den Hoorn 101K
                             9728 JR Groningen
Kosten:                Gratis

Jullie kunnen je  aanmelden via onderstaande link:

https://www.huisvoordesportgroningen.nl/diensten-producten/scholingen/actuele-scholingen/sportblessures

Graag vóór 28 september.

To Top