Bestuur Vrienden van Amicitia

De Vrienden van Amicitia heeft sinds januari 2016 een nieuw bestuur. Dit bestaat uit zeven enthousiaste leden en we stellen ze graag aan u voor!

bestuur reunisten 2016

V.l.n.r:
Bernardi Noordman, Hans Bodewes, Marcel Winkels, Jellie Ettema, Wim Bodewes, Menke Rozeboom,
Willem Winkels

Voorzitter: Marcel Winkels
Tel: 06-81004915
Email: ammwinkels@gmail.com

Waar anderen stoppen, gaat Marcel door. Zwaait hij nu de scepter bij het bestuur van de Vrienden van Amicitia; tussen 1981-1983 was hij voorzitter van het bestuur van Amicitia VMC. Ook was hij betrokken bij de sportieve mijlpaal die Zondag 1 in 1977 behaalde: onder zijn aanvoerderschap promoveerde het elftal voor het eerst naar de derde klasse.

Secretaris: Willem Winkels
Tel: 06-18190803
Email: w.winkels@home.nl

Willem is, zoals ze zeggen, een duizendpoot. Naast zoon van Marcel is hij maar liefst veertien jaar speler van ‘het eerste’ geweest. Ook heeft hij jeugdteams en het damesteam getraind. Hij voetbalt nog steeds, maar dan een niveautje lager, in het derde van zondag. Zijn streven is oud-spelers (en trainers) ook na hun ‘actieve’ Amicitiaperiode te enthousiasmeren om de betrokkenheid bij de club in stand te houden.

Penningmeester: Wim Bodewes
Tel: 06-57252858
Email: wim.bodewes@hetnet.nl

Toen Zondag 1 in 1977 naar de derde klasse promoveerde, was Wim daarbij. Als speler, welteverstaan. Hij heeft ook voor Drachtster Boys gespeeld, maar is al sinds 1959 lid van Amicitia VMC. Helaas zit een pot voetbal er niet meer in, maar Wim spint, tennist en fietst graag.

Bestuurslid: Hans Bodewes
Tel: 06-21248893
Email: hjbodewes@gmail.com

Ook Hans werd kampioen met Zondag 1 in 1977, maar dan als trainer. Hij is tevens lid vanaf 1959. In 1988 verhuisde hij naar Zuidhorn en sinds 2009 woont hij in Haren. Toen is ook zijn betrokkenheid bij Amicitia, de club waar zijn roots liggen, weer gegroeid. Jarenlang volleybalde Hans in Zuidhorn, maar ook sloeg hij regelmatig een tennisbal. Een van zijn liefhebberij is fietsen.

Bestuurslid: Bernardi Noordman
Tel: 050-3120135
Email: bernardi.noordman@gmail.com

Bernardi is in 1988 bij het damesteam begonnen met voetballen. Nu is ze al jarenlang de trouwe verzorgster van de dames. Als oefen- en sinds kort ook slaaptherapeut is het een leuke combinatie van werk en vrije tijd. Het lijkt haar heel nuttig om de betrokkenheid van verschillende teams en afdelingen bij elkaar en bij Amicitia te vergroten en te stimuleren. Hierdoor hoopt ze het netwerk van kennissen en vrienden binnen de club uit te breiden en te versterken.

Bestuurslid: Menke Rozeboom
Tel: 06-45788993
Email: menkerozeboom@home.nl

Menke heeft sinds 2000 zo’n 12,5 jaar bij de dames gevoetbald; nu stort ze zich op bootcamp en yoga. Maar ze doet veel meer. Zo is ze lid van de Club van 50, trainersvrouw (Nanne Iedema, trainer Zaterdag 1), voetbalmoeder én kan ze waar nodig juridische achtervang bieden. Wat wil je nog meer? Ze zou het geweldig vinden als meer dames zich aansluiten bij de Vrienden van Amicitia!

Bestuurslid: Jellie Ettema
Tel: 06-51828536
Email: jellieettema@yahoo.com

Als je bij The Knickerbockers voetbalt, maar je studeert af: waar ga je dan heen? Juist, naar Amicitia. Dat was precies de weloverwogen keuze van Jellie, toen ze in 2003 klaar was met studeren. Regelmatig wierp ze haar kritische blik over de gang van zaken binnen de club. Het duurde dan ook niet lang, of Jellie werd secretaris van het bestuur. Vooral het in gang zetten van de jeugdafdeling gaf haar veel voldoening. Inmiddels komt ze nog regelmatig op de club voor een borrel. Met haar nieuwe functie in dit bestuur, hoopt ze de Vrienden van Amicitia een imago te bezorgen dat ook de jongeren meer aanspreekt.

To Top